Etusivu Kysymyksiä ja
vastauksia
Infrasauna
nykyiseen
saunaan
Infrasauna
kuivaan tai
pieneen tilaan
Infrasauna uudis-
ja saneeraus-
kohteisiin
Infrapuna-
höyrykaappi ja
suihku
Porealtaat
ulkotilaan
Yhteystiedot

Mikä on infrasauna?


Infrasauna (Infrapunasauna), terveyssauna sopii kerrostaloon, omakotitaloon, vanhusten palvelutaloihin, kuntokeskuksiin, hotelleihin.
Voit hankkia infrasaunan olemassa olevaan kiuassaunaan - saat kaksi saunatoimintoa samaan tilaan - tai vapaavalinteisesti myös mihin tahansa kuivaan tilaan.

Infrasauna on terveyttä edistävä, rentouttava saunakeidas. Infrasaunan lämpö on luonnollista kuin auringon lähettämä lämpö. Syvälämpöelementistä tuleva lämpö imeytyy saunojan kudoksiin ja aiheuttaa hikoilua.

Onko infralämpö vaarallista?


Infrapunasaunan lämpö on samantapaista kuin auringon lähettämä lämpö, mutta ilman ultraviolettisäteitä. Se on myös samaa kuin kehomme tuottama lämpö esim. liikunnan seurauksena. Pitkäsäteinen infrapuna menee syvälle kehoon ja muuttuu valoenergiasta lämpöenergiaksi. Lämpövaikutus avaa hiussuonet ja lisää ääreisverenkiertoa, jolloin se on hyvä myös diabeetikoille.

Minne Infrasauna kannattaa hankkia?


Infrasauna, terveyssauna sopii kerrostaloon, omakotitaloon, vanhusten palvelutaloihin, kuntokeskuksiin, hotelleihin.
Voit hankkia infrasaunan olemassa olevaan kiuassaunaan tai vapaavalinteisesti myös mihin tahansa kuivaan tilaan, jolloin ei tarvita rakennuslupia.

Miten toteutan infrapunasaunan?


Voit rakentaa infrapunasaunan nykyiseen kiuassaunaasi, uuteen rakenteilla olevaan saunaan, saneerattavaan saunaan tai mikä parasta myös mihin tahansa kuivaan tilaan, esim. vaatehuoneeseen.

Miksi ulkoporeallas auttaa arjessa?


Vesi on vanhin voitehista. Voit itse todeta sanonnan paikkansapitävyyden. Kun ulkoporeallas on omalla pihallasi tai terassilla, voit vaivatta nauttia vaikka joka päivä kotikylpylästäsi, sen ihanista hierovista poreista ja lämpöisestä rentouttavasta tunteesta.

Onko ulkoporeallasta vaikea hoitaa ja käyttää?


Ulkoporeallas on helppo ja vaivaton käytää. Ne ovat aina kylpyvalmiita ja vesi on ihanan lämmintä. Niiden hoitaminen on myös vaivatonta. Altaasen tarkoitettu hoitoaine lisätään vain kerran viikossa ja veden vaihtoväli saattaa olla jopa puoli vuotta. Ulkoporeallas sisältää automaattisen veden suodatusjärjestelmän.

Kenelle infrasauna sopii?


  • Arjen virkistyskeinoksi kaikille
  • Urheilijoille
  • Laihduttajille
  • Liikuntavammaisille

Kenelle infrasauna ei sovi?


  • Mikäli olette sairas tai epätietoinen terveydentilastanne tai käytätte lääkitystä , neuvotelkaa lääkärin kanssa.
  • Mikäli teille on asennettu sydämen tahdistin, metallilevyjä, tekoniveliä tai muita kirurgisia implantaatteja (esim: silikoni) on infrasaunan (infrapunasauna)
    käytöstä neuvoteltava lääkärin kanssa.

Infrasaunan edut - infrapunasaunan terveysvaikutukset?


Infrapunalämpön vaikutusta voi verrata liikuntaan. Verenkierto ja sydämen lyönti vilkastuu. Keho tuottaa hikeä ja polttaa kaloreita.
Saunomisen alussa terveellinen syvälämpö alkaa hyväillä saunojia jo 5-10 minuutin kuluessa. Aluksi hikeä saa odottaa noin vartin verran ja sitten, kun kehon lämpötila on noussut 38,5 asteeseen, alkaa verraten voimakas hikoilu. Tämä poistaa tehokkaasti myrkkyjä kehosta ja panee aineenvaihdunnan liikkeelle. Hikoilu voi olla jopa 3-4 kertaa voimakkaampaa kuin perinteisessä löylysaunassa.

Infrapunsauna sopii perinteistä saunaa paremmin matalan lämpötilan ansiosta sydän- ja verisuonipotilaille sekä hengityselinsairauksista kärsiville.

Infrasaunan terveysvaikutukset - kirjallisuutta ja lähteet


Saunaterapian vaikutukset myrkkyjen poistumiseen kehosta (pdf) >>
infrasaunan (infrapunasauna) terveysvaikutukset (pdf) >>

Pyydä infrapunasauna-tarjous tästä helposti. >>

Infrasaunan terveysvaikutukset -
kirjallisuutta ja lähteet

Saunaterapian vaikutukset
myrkkyjen poistumiseen kehosta (pdf) >>

Infrasaunan (Infrapunasauna)
terveysvaikutukset (pdf) >>

Ulkoporeallas - sen käyttö ja hoito


Ulkoporeallas on helppo ja vaivaton käyttää. Ne ovat aina kylpyvalmiita ja vesi on ihanan lämmintä. Niiden hoitaminen on myös vaivatonta. Altaasen tarkoitettu hoitoaine lisätään vain kerran viikossa ja veden vaihtoväli saattaa olla jopa puoli vuotta. Ulkoporeallas sisältää automaattisen veden suodatusjärjestelmän.

Hieroava ulkoporeallas Kentala

Väsymätön hieroja jaksaa työskennellä.

Kokeile infrasaunaa tai ulkoporeallasta soita ja sovi ajankohta >>


infrapunasaunasydän_pieni30
Infrasaunasta (Infrapunasauna) ja terveydestä - katso videot sivulla alempana
Infrapunasauna polttaa kaloreita ja rentouttaa


Infrapunasaunat Aila Kentala, Puh. 045 6701629, , Kuoppanotkonkatu 2 D, 35800 Mänttä